Ελαιόλαδο από το νησί των Φαιάκων από καρπό που προέρχεται από υπεραιωνόβιες ελιές.
Eίναι το πρώτο παγκοσμίως premium εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται από την ποικιλία «λιανολιά» (μονοποικιλιακό) στον Άγιο Ματθαίο της Κέρκυρας από υπεραιωνόβιες ελιές.
Είναι μικρής παραγωγής καθώς και το πρώτο ελαιόλαδο που κέρδισε τη δυνατότητα να διαθέτει «ισχυρισμό υγείας» στην ετικέτα του αφού κρίθηκε σε διαγωνισμό ως το υγιεινότερο. Πραγματικά οι μετρήσεις του είναι εντυπωσιακές. Σε έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 2014 και σε σύγκριση με άλλα 700 ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο, οι συγκεντρώσεις σε ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη ήταν 7 φορές μεγαλύτερες από το μέσον όρο των υπολοίπων, η οξύτητα στα 0.17, το Κ232 στο 1.81 με τιμή αναφοράς το 2.50 και το Κ270 στο 0.148 με τιμή αναφοράς το 0.20.
Παράγεται από την οικογένεια Δάφνης, οι οποίοι εδώ και τρεις γενιές έχουν προσεκτικά επιλέξει την αιώνωβια "Λιανολιά" ποικιλία ελιάς των κτημάτων της οικογένειας.
Αυτό το αφιλτράριστο ελαιόλαδο προέρχεται από την πρώιμη συγκομιδή της ελιάς και της ψυχρής έκθλιψής της στο οικογενειακό ελαιοτριβείο σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χρησιμοποιώντας τις πιο κατάλληλες μεθόδους.
Αυτή η επιμελής φροντίδα μας ανταμείβει με ένα υπέροχο φυσικό χυμό ελιάς με ασυνήθιστες υψηλές σε περιεκτικότητα πολυφαινόλες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τα υγιεινά οφέλη του ελαιολάδου.
Το ελαιόλαδο μας πήρε το όνομά του προς τιμήν του πρώτου κυβερνήτη της ελεύθερης και ανεξάρτητης Ελλάδας,
ο οποιος ήταν κερκυραίος αριστοκράτης, ο Ιωάννης Καποδίστριας (1776 - 1831)
2016 ARISTOLEO ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ για την συνολική περιεκτηκότητα του ελαιολάδου σε φαινολικές ουσίες.
2017 ARISTOLEO ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ για την συνολική περιεκτηκότητα του ελαιολάδου σε φαινολικές ουσίες.