Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο EFKRATO από την Κρήτη 500ml

Το Efkrato παράγεται αποκλειστικά από την αρχαία ποικιλία ελιάς «Τσουνάτη» και είναι ένα βιολογικό, υψηλά φαινολικό, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο περιορισμένης παραγωγής.
€55,00
ισοδυναμεί με €110,00 ανά 1 lt
εξαιρουμένης της αποστολής
Κατασκευαστής: EFKRATO
ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: EL1200
Χρόνος παράδοσης 2-4 ημερών
+ -

Η αρχαία κρητική ποικιλία «Τσουνάτι» δημιουργεί ένα πολύ ιδιαίτερο ελαιόλαδο με ένα ιδιαίτερα πλούσιο μείγμα γεύσης και αρωμάτων. Η βιολογική γεωργία, η πρώιμη συγκομιδή και φυσικά το κλίμα και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της κρητικής γης, όλα συμβάλλουν σε ένα αποκλειστικό προϊόν. Η διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης διασφαλίζει τη διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών όπως οι πολυφαινόλες, οι οποίες βρίσκονται σε αφθονία στο EFKRATO.

Το EFKRATO είναι ένα βραβευμένο γκουρμέ προϊόν που παράγεται αποκλειστικά από την αρχαία κρητική ποικιλία Tsounati . Είναι επίσης πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά (πολυφαινόλες) που το επιτρέπουν να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα διατροφής .

Το EFKRATO συνδυάζει αρμονικά την πικρία και την πικρία του ελαιολάδου πρώιμης συγκομιδής με αρώματα πράσινων φρούτων, αγκινάρων, πράσινων πιπεριών, φρέσκου χόρτου κ.λπ.

Η αρμονική σχέση με τη φύση αποτελεί βασικό συστατικό της ταυτότητας του EFKRATO . Οι μέθοδοι καλλιέργειας και παραγωγής που χρησιμοποιούνται είναι πολύ πιο αυστηρές από εκείνες της βιολογικής γεωργίας και είναι πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστούν σε μεγάλη παραγωγή ελαιολάδου .

Ο κύριος τρόπος γονιμοποίησης είναι η «συνεργασία» μας με άλογα και πρόβατα που προσφέρουν την οργανική κοπριά τους με αντάλλαγμα τα άγρια ​​χόρτα του ελαιώνα μας.

Οι ελιές επιλέγονται με το χέρι, μία προς μία, και μόνο στην εξαιρετική κατάσταση χρησιμοποιούνται στην παραγωγή του EFKRATO. Η εκχύλιση ελαιολάδου γίνεται καθημερινά, λιγότερο από 6,5 ώρες μετά τη συγκομιδή. Εμφιαλώνονται μόνο οι παρτίδες με τα καλύτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Η συγκομιδή πραγματοποιείται πριν ωριμάσουν τα φρούτα, προκειμένου να παραχθεί αυτό που οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν « ωμοτριβές » (ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής), το οποίο από την αρχαιότητα θεωρήθηκε το πιο θρεπτικό ελαιόλαδο.

Σύγχρονες επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν αυτήν την πεποίθηση: Οι πολυφαινόλες, τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται σε μεγάλες ποσότητες ελαιολάδων πρώιμης συγκομιδής όπως το EFKRATO, έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

Το EFKRATO φιλτράρεται και αποθηκεύεται σε προστατευτική ατμόσφαιρα χρησιμοποιώντας το αργό αργό, διατηρώντας έτσι τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τα θρεπτικά συστατικά για πολύ περισσότερο.

Το EFKRATO περιέχει 4 φορές περισσότερες πολυφαινόλες από το όριο που επιτρέπει την υποβολή ισχυρισμού υγείας (σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Επιπλέον, η τιμή του EFKRATO στα ελεύθερα οξέα είναι πολύ χαμηλή (<0,3).

Τα προϊόντα παρουσιάζονται σε όμορφο γυάλινο μπουκάλι των 500 ml.

Η αρχαία κρητική ποικιλία «Τσουνάτι» δημιουργεί ένα πολύ ιδιαίτερο ελαιόλαδο με ένα ιδιαίτερα πλούσιο μείγμα γεύσης και αρωμάτων. Η βιολογική γεωργία, η πρώιμη συγκομιδή και φυσικά το κλίμα και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της κρητικής γης, όλα συμβάλλουν σε ένα αποκλειστικό προϊόν. Η διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης διασφαλίζει τη διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών όπως οι πολυφαινόλες, οι οποίες βρίσκονται σε αφθονία στο EFKRATO.

Το EFKRATO είναι ένα βραβευμένο γκουρμέ προϊόν που παράγεται αποκλειστικά από την αρχαία κρητική ποικιλία Tsounati . Είναι επίσης πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά (πολυφαινόλες) που το επιτρέπουν να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα διατροφής .

Το EFKRATO συνδυάζει αρμονικά την πικρία και την πικρία του ελαιολάδου πρώιμης συγκομιδής με αρώματα πράσινων φρούτων, αγκινάρων, πράσινων πιπεριών, φρέσκου χόρτου κ.λπ.

Η αρμονική σχέση με τη φύση αποτελεί βασικό συστατικό της ταυτότητας του EFKRATO . Οι μέθοδοι καλλιέργειας και παραγωγής που χρησιμοποιούνται είναι πολύ πιο αυστηρές από εκείνες της βιολογικής γεωργίας και είναι πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστούν σε μεγάλη παραγωγή ελαιολάδου .

Ο κύριος τρόπος γονιμοποίησης είναι η «συνεργασία» μας με άλογα και πρόβατα που προσφέρουν την οργανική κοπριά τους με αντάλλαγμα τα άγρια ​​χόρτα του ελαιώνα μας.

Οι ελιές επιλέγονται με το χέρι, μία προς μία, και μόνο στην εξαιρετική κατάσταση χρησιμοποιούνται στην παραγωγή του EFKRATO. Η εκχύλιση ελαιολάδου γίνεται καθημερινά, λιγότερο από 6,5 ώρες μετά τη συγκομιδή. Εμφιαλώνονται μόνο οι παρτίδες με τα καλύτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Η συγκομιδή πραγματοποιείται πριν ωριμάσουν τα φρούτα, προκειμένου να παραχθεί αυτό που οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν « ωμοτριβές » (ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής), το οποίο από την αρχαιότητα θεωρήθηκε το πιο θρεπτικό ελαιόλαδο.

Σύγχρονες επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν αυτήν την πεποίθηση: Οι πολυφαινόλες, τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται σε μεγάλες ποσότητες ελαιολάδων πρώιμης συγκομιδής όπως το EFKRATO, έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

Το EFKRATO φιλτράρεται και αποθηκεύεται σε προστατευτική ατμόσφαιρα χρησιμοποιώντας το αργό αργό, διατηρώντας έτσι τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τα θρεπτικά συστατικά για πολύ περισσότερο.

Το EFKRATO περιέχει 4 φορές περισσότερες πολυφαινόλες από το όριο που επιτρέπει την υποβολή ισχυρισμού υγείας (σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Επιπλέον, η τιμή του EFKRATO στα ελεύθερα οξέα είναι πολύ χαμηλή (<0,3).

Τα προϊόντα παρουσιάζονται σε όμορφο γυάλινο μπουκάλι των 500 ml.

Προδιαγραφές προϊόντων
Όνομα χαρακτηριστικούΤιμή χαρακτηριστικού
Τύπος ΠροιόντοςΒιολογικό
Καθαρό Βάρος500 - 600ml
Διατροφικά ΧαρακτηριστικάΥψηλές Φαινόλες
Ποικιλία ελιάςΤσουνάτη (100%)
Διαδικασία παραγωγήςΨυχρής έκθλιψης
ΦρουτώδεςΥψηλή φρουτώδης ένταση