Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.

Metaxas

Η ιστορία της εταιρείας ΜΕΤΑΞΑ ξεκινά το 1888, όταν ο Σπύρος Μεταξάς ιδρύει στον Πειραιά το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας. Ακολουθεί μία περίοδος όπου το ποτό ΜΕΤΑΞΑ γίνεται γρήγορα γνωστό και δημοφιλές σε ολόκληρο τον κόσμο κερδίζοντας πλήθος διακρίσεων, μεταλλίων και βραβείων.
Σήμερα εξάγεται σε περισσότερες από 60 χώρες και κατέχει μία περίοπτη θέση μέσα στα 100 πιο δημοφιλή ποτά παγκοσμίως. Στο σύγχρονο εργοστάσιο η παραγωγή του ποτού γίνεται με την ίδια συνταγή του Σπύρου Μεταξά:
Α) Λευκές ποικιλίες κρασιού (Σαββατιανό και Ροδίτης κυρίως) αποστάζονται διπλά και το προϊόν της απόσταξης παλαιώνει σε καινούργια γαλλικά δρύινα βαρέλια μέσα σε κελάρια.
Β) Παράλληλα κρασί από τις ποικιλίες Μοσχάτο Αλεξανδρείας και Μοσχάτο Σάμου (από τις περιοχές της Λήμνου, της Πάτρας και της Σάμου) παλαιώνει για 2 τουλάχιστον χρόνια και κάποιο διάστημα από αυτά σε βαρέλι.
Γ) Τέλος δημιουργείται ένα τρίτο μίγμα από το εκχύλισμα αρωματικών φυτών και μπαχαρικών που αποτελεί το «επτασφράγιστο» μυστικό της εταιρείας.
Δ) Τα τρία μίγματα ενώνονται και προκύπτει το τελικό blend, το οποίο παλαιώνει σε βαρέλια προτού εμφιαλωθεί.
Τα διάφορα brands Metaxa ξεχωρίζουν από τον αριθμό αστεριών της ετικέτας, που υποδηλώνει τα έτη παλαίωσης των χρησιμοποιούμενων αποσταγμάτων, και από τις μικρές διαφοροποιήσεις της συνταγής.