Εκφράζει πλήρως την ονομασία αυτού του ιδιαίτερου τυριού που παράγεται μόνο στη Λέσβο, αφού ακολουθεί την παλιά τεχνική συντήρησης, που πριν εμφανιστούν τα ψυγεία, ήταν η τοποθέτησή του σε κιούπια γεμάτα με ελαιόλαδο. Για το λόγο αυτό ονομάστηκε και λαδοτύρι. Το εξαιρετικό ελαιόλαδο Μυτιλήνης, δίνει στο τυρί μοναδικά αρώματα και γεύση. Η Γαλακτοκομικά ΜΥΣΤΑΚΕΛΛΗ, δημιούργησε συσκευασίες με το λαδοτύρι στο λάδι, ακολουθώντας και εξελίσσοντας τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του, που έρχεται από χιλιάδες χρόνια πριν.