Όταν βάζεις τις  υπερτροφές στην καθημερινότητά σου

Ο όρος «υπερτροφή» (αγγλικός όρος: Superfood) περιγράφεται από το λεξικό της Οξφόρδης ως «το τρόφιμο που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, και θεωρείται ιδιαίτερα ευεργετικό για την υγεία και την ευημερία».

Οι υπερτροφές είναι οι τροφές εκείνες, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά και θεραπευτικά συστατικά, παρέχουν πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό, ενεργοποιούν το μεταβολισμό, χαρίζοντας ταυτόχρονα ευεξία, ενέργεια και αντοχή για να αντεπεξέλθουμε στη γεμάτη απαιτήσεις σύγχρονη καθημερινότητά μας.

Δικαίως τα τελευταία χρόνια οι υπερτροφές έχουν αρχίσει να κάνουν δυναμικά την εμφάνισή τους τόσο στο λεξιλόγιό μας, όσο και στις καθημερινές μας διατροφικές συνήθειες, δεδομένου ότι οι απαιτητικοί ρυθμοί ανατρέπουν βιολογικές ισορροπίες και επιβάλλουν επιτακτικά την ανάγκη ενίσχυσης του οργανισμού με τροφές που τα συστατικά τους συμβάλλουν στην ομαλή του λειτουργία. Ορισμένα συστατικά αυτών των τροφίμων να είναι ιδιαίτερα ευεργετικά καθώς περιέχουν μια ασυνήθιστα υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα και συμβάλλουν στην καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία.

Οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για την αναζήτηση προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας οδήγησαν την Olympic Terra Superfoods με τη βοήθεια της τεχνολογίας τροφίμων και της επιστημονικής της ομάδας να αναπτύξει μετά από έρευνα και μελέτη μια σειρά προϊόντων καθημερινής διατροφής που προσφέρουν όλα εκείνα τα οργανοληπτικά στοιχεία μέσα από φυσικές γεύσεις που έχει ανάγκη ο οργανισμός στην καθημερινή του λειτουργία.

Όλα τα προϊόντα της Olympic Terra Superfoods παράγονται σε σύγχρονα πιστοποιημένα εργαστήρια μέσα από καινοτόμες μεθόδους επεξεργασίας εφαρμόζοντας τα πλέον αυστηρά διεθνή πρωτόκολλα παρασκευής τροφίμων και σύμφωνα με την τελευταία Ευρωπαϊκή Οδηγία Novel Food.

Κατά τη διαδικασία της παστερίωσης τα διαφορετικά συστατικά των προϊόντων παστεριώνονται το καθένα ξεχωριστά στις ιδιαίτερες προδιαγραφές που απαιτούνται – χρόνος, θερμοκρασία, πίεση – μηδενίζοντας έτσι τις απώλειες και επιτρέποντας να διατηρούνται ακεραία όλα τα οργανοληπτικά στοιχεία που υπάρχουν στις βιολογικές πρώτες ύλες των φρούτων, των λαχανικών και των καρπών που περιέχουν.

Οι βιολογικές πρώτες ύλες, όπως η Αρώνια – Chokeberry, το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, η Aloe Vera, το Φραγκόσυκο η μελιτζάνα και το πλήθος των άλλων Μεσογειακών στοιχείων τα κάνουν να ξεχωρίζουν, προσφέροντας στον οργανισμό όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη αλλά αδυνατεί να συλλέξει στην καθημερινότητά του.

Η σειρά των προϊόντων της Olympic Terra Superfoods αποτελεί ιδανική επιλογή για αυτούς που επιλέγουν έναν διαφορετικό τρόπο διατροφής και στάση ζωής αναζητώντας τροφές φυτικής προέλευσης από την κατηγορία των Vegetarian, των Vegans και των Gluten Free.

Η Olympic Terra Superfoods δημιουργήθηκε για να προσφέρει μια σειρά από φυσικές υπετροφές υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, βάζοντας στην καθημερινή διατροφή προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας από πρώτες ύλες Ελληνικής ταυτότητας, με Μεσογειακό χαρακτήρα.

Τα προϊόντα της Olympic Terra Superfoods ξεχωρίζουν στο ράφι των επιλεγμένων καταστημάτων τόσο με το ιδιαίτερο packaging όσο και από τα μοναδικά τους γευστικά χαρακτηριστικά αλλά και για τον υγιεινό προσανατολισμό τους.