Η πολυποικιλιακή μας Τσικουδιά, αναμεμειγμένη με ορεινό θυμαρίσιο μέλι από Κρητικούς μελισσόκηπους και τοπικά αρωματικά, χωρίς καμία προσθήκη τεχνητών χρωστικών.
Η πολυποικιλιακή μας Τσικουδιά, αναμεμειγμένη με ορεινό θυμαρίσιο μέλι από Κρητικούς μελισσόκηπους και τοπικά αρωματικά, χωρίς καμία προσθήκη τεχνητών χρωστικών. Μας έδωσε πίσω την Τσικουδιά μας με μέλι 35Ν και το χρυσό, διάφανο της χρώμα. Η δυνατή, κοφτερή της γεύση αφήνει στο τέλος τη γλύκα της μαζί με το άρωμα του θυμαριού. Παράγεται με τη μέθοδο της ασυνεχούς απόσταξης σε χάλκινο κλασματικό άμβυκα, στο Ρέθυμνο.
Σερβίρεται ιδανικά στους 10° - 12°
24% Αλκοολ σε αριθμημένα διαφανή μπουκάλια
Η τσικουδιά, ταπεινή από τα γεννοφάσκια της, φτιαχνόταν από τα υπολείμματα των σταφυλιών της Κρήτης, ποικιλίες πανάρχαιες. Ήταν γιατρικό, το καλωσόρισμα, έναρξη για να φας, έναρξη για να γιορτάσεις, έναρξη για να κουβεντιάσεις.
Ήταν σημάδι λήξης, μετά από την κούραση της ημέρας, μετά το φαγητό, μετά το γλέντι. Υπάρχει σε όλα τα Κρητικά σπίτια, ακόμα και σε εκείνα μακριά από την Κρήτη αλλά έχει μονάχα ένα ιδιότυπο κανόνα.
Δεν το πίνεις ποτέ χωρίς συντροφιά. Ποτέ μονάχος.