Τι καλύτερος τρόπος υπάρχει για να γνωρίσετε έναν τόπο παρά μέσα από τα παραδοσιακά προϊόντα και τις γεύσεις του; Στην Κεφαλονιά, όπως και σε κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας, υπάρχει ποικιλία τοπικών προϊόντων που είναι γνωστά για την ποιότητα, τη γεύση και τη μοναδικότητά τους.
Η Μάντολα είναι ένα παραδοσιακό γλύκισμα που μπορεί να βρεθεί μόνο στα Ιόνια Νησιά και είναι ένα από τα πιο γνωστά παραδοσιακά προϊόντα της Κεφαλονιάς. Αυτή η γλυκιά λιχουδιά φτιάχνεται από αμύγδαλα και ζάχαρη, ενώ το έντονο βαθύ κόκκινο χρώμα προέρχεται από ένα είδος φυκιών, το οποίο οι ντόπιοι χρησιμοποιούν παραδοσιακά στο χρωματισμό τροφίμων. Το όνομα αυτού του γλυκίσματος προέρχεται από την ιταλική λέξη για το αμύγδαλο, «Mandorla», το οποίο δανείστηκε και ενσωματώθηκε στην ελληνική, παλιά όταν το νησί ήταν υπό Βενετική κατοχή.
Μοναδική στο είδος της και με αξεπέραστη γεύση μετράει αισίως περισσότερα από 100 χρόνια ζωής και παραμένει γλυκιά όσο πρέπει και με την αξεπέραστη γεύση της!