Ένα μονοποικιλιακό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από Πατρινή ποικιλία, γνωστή και ως Κουτσουρελιά,
Ένα μονοποικιλιακό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από Πατρινή ποικιλία, γνωστή και ως Κουτσουρελιά. Η συγκομιδή έγινε εξαιρετικά πρώιμα στις 19 Σεπτεμβρίου και η ελαιοποίηση ξεκίνησε αυθημερόν στις 11:30 π.μ. στο πρότυπο ελαιοτριβείο της οικογένειας Σπηλιωτόπουλου στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας με εμπειρία 70 ετών και υπερσύγχρονα μηχανήματα.
Φόρος τιμής στον πρώτο Βαρώνο της Χαλανδρίτσας
Η συλλεκτική αυτή φιάλη αποτελεί φόρο τιμής στον πρώτο Βαρώνο της Χαλανδρίτσας Αχαΐας, Γκυ ντε Λα Τρεμουάιγ (1209 μ.Χ.), και έρχεται να προστεθεί στις δύο υπάρχουσες φιάλες του Ranis Olive Oil. Σημειώνεται εδώ η στενή συνεργασία της Ranis evoo με τη συμβουλευτική ομάδα της Oliverse και συγκεκριμένα τον Παναγιώτη Παπανικολόπουλο, γαστρονομικό σύμβουλο επιχειρήσεων, πιστοποιημένο γευσιγνώστη ελαιολαδου και μέλος του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας, και τον Κων/νο Τσορώνη, Χημικό – Ελαιολόγο, σύμβουλο παραγωγής και ποιότητας ελαιολάδου και επίσης μέλος του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, με σκοπό την ανάδειξη τόσο
του αχαϊκού ελαιώνα, όσο και της πλούσιας ιστορίας της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας.
Η ιδιαίτερη ποικιλία Πατρινή ή Κουτσουρελιά
Γεωγραφικά ο ελαιώνας βρίσκεται στη Χαλανδρίτσα
Αχαΐας και απαντάται σε μια έκταση που καλύπτει
26.500 τ. χλμ. στους πρόποδες του όρους Ερυμάνθου σε περιοχή NATURA 2000. Αριθμεί 30 στρμ. ενώ στόχο αποτελεί η αύξησή του ενώ ήδη έχουν φυτευθεί 500 νέα δέντρα. Η καλλιέργεια γίνεται με επιστημονικές μεθόδους που έχουν προσαρμοστεί
στις ανάγκες της ποικιλίας λαμβάνοντας υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα. Παράλληλα η παραγωγή ακολουθει το πρωτόκολλοπιστοποίησης βιολογικής καλλιέργειας με τα πρότυπα της TUV Ηellas.
Ένα Αγουρέλαιο με μοναδικό προφίλ
Τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του τελικού προϊόντος έχουν ως αποτέλεσμα ένα μοναδικό Αγουρέλαιο του οποίου το αρωματικό προφίλ σύμφωνα με το αραχνόγραμμα του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας καταδεικνύει μια πολυπλοκότητα τόσο γευστική, όσο και αρωματική. Πιο
συγκεκριμένα διαπιστώνει κανείς έντονα την παρουσία φρεσκοκομμένου χορταριού, άγουρων φρούτων, αγκινάρας καθώς και φύλλων ντομάτας, λουλουδιών, μέντας και μπαχαρικών. Παράλληλα έχει βραβευτεί από το World Οlive
Center for Ηealth ως high phenolic evoo