Συγκομιδή Οι φυσικοί σπόγγοι αλιεύονται με τον παραδοσιακό τρόπο κατάδυσης. Έμπειροι δύτες βουτούν σε θαλάσσια βάθη 25-60 μέτρων. Από το βυθό οι σφουγγαράδες μας επιλέγουν με οικολογική ευαισθησία, όχι μόνο τα καλύτερα σφουγγάρια αλλά και τα πλήρως ανεπτυγμένα, αφήνοντας τα μικρότερα να μεγαλώσουν για τη συγκομιδή του επόμενου έτους. Προστατεύουν έτσι το υδάτινο περιβάλλον που αποτελεί πηγή ζωής για τους ίδιους. Η εταιρεία μας εξάλλου φροντίζει για την αλίευση μόνο των μεγάλων σφουγγαριών καθώς η τιμολόγηση γίνεται στις αποθήκες των εξαγωγών μας με κριτήριο αυστηρό την ποιότητα.ΜεταποίησηΜετά τη συγκομιδή αρχίζει η διαδικασία της επεξεργασίας. Μια φορά το χρόνο, συνήθως στο τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, φτάνουν οι βάρκες στο νησί μας την Κάλυμνο. Εδώ τα σφουγγάρια χωρίζονται ένα-ένα από έμπειρο εξειδικευμένο προσωπικό (συνήθως συνταξιούχους σφουγγαράδες που ξαναζούν μέσα από τη δουλειά αυτή την παλιά τους ζωή μέσα στα βάθη των ωκεανών, μια ζωή που τόσο πολύ αγάπησαν).Η φύση του προϊόντος καθώς και το γεγονός ότι κανένα σφουγγάρι δεν είναι όμοιο με ένα άλλο εμπόδισαν την ανάπτυξη μιας σύγχρονης αυτόματης τεχνικής μεθόδου για την επεξεργασία του. Έτσι όλα γίνονται με το χέρι.
Το φυσικό σφουγγάρι χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια χάρη στις μοναδικές ιδιότητές του.