Ο τραχανάς είναι ένα αγαπημένο ελληνικό ζυμαρικό σε όλη τη χώρα. Κυκλοφορεί σε δύο εκδοχές- γλυκιά (φτιαγμένη με γάλα) και ξινή (φτιαγμένη με ελληνικό γιαούρτι ή ξινό παραδοσιακό βουτυρόγαλα) και χρησιμοποιείται κατά βούληση.
Χαμηλή σε λιπαρά και χωρίς ζάχαρη, είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό φαγητό.Η παρασκευή ενός πραγματικού ελληνικού τραχανά στο σπίτι απαιτεί περισσότερες από 5 ώρες εργασίας και υπομονής.Έτσι, το Βαγιόνι προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία στη γαστρονομία και προσκαλεί κάθε καλοφαγά σε μια μοναδική και καταπληκτική εμπειρία.
Ο τραχανάς αποξηραίνεται στον ήλιο το καλοκαίρι, ώστε να είναι έτοιμος το χειμώνα για κατανάλωση. Φάτε τον ένα κρύο χειμωνιάτικο βράδυ, μετά από μια κουραστική μέρα ή όταν ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή, θα εκπλαγείτε από το ελληνικό-κλασικό φαγητό.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε τώρα είναι να το απολαύσετε χωρίς να περιμένετε!