Παραδοσιακά το θυμάρι χρησιμοποιείται ως αφέψημα για να ανακουφίσει το βήχα, το συνάχι και τα εντερικά προβλήματα καθώς έχει αντισηπτικές, αντιμυκητιακές και αντισπασμωδικές ιδιότητες, λόγω των οποίων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε γαργάρες για να αντιμετωπίσει αμυγδαλίτιδες, λαρυγγίτιδες και γενικά προβλήματα του λαιμού.
Το εύκρατο κλίμα της Μεσογείου είναι ιδανικό για την παραγωγή, ελληνικών βοτάνων. Γνωστά εδώ και αιώνες, αυτά τα βότανα χρησιμοποιούνται τόσο σε συνταγές για να προσδώσουν γεύση, όσο και σε θεραπείες λόγω των επανορθωτικών δυνάμεών τους. Η Ελλάδα βρίθει από άγρια βότανα των οποίων τα αρώματα αναμειγνύονται με το αεράκι, ειδικά στα ορεινά της εδάφη και το καταπράσινο τοπίο. Αν και αναρίθμητες ποικιλίες αναπτύσσονται στην Ελλάδα, υπάρχουν κάποιες που έχουν πολύτιμα οφέλη που παραμένουν σχετικά άγνωστα.
Τα cookies μας βοηθούν να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.