Ελληνική λευκή ποικιλία, το Ασύρτικο δηλαδή, που δίνει τον σκελετό στο κρασί και από την άλλη το αρωματικό Sauvignon Blanc, που προσφέρει έναν ανθικό και φυτικό χαρακτήρα
Ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή ελληνικά κρασιά από το πάντρεμα δύο δημοφιλέστατων ποικιλιών. Από τη μία έχουμε την πιο ποιοτική ελληνική λευκή ποικιλία, το Ασύρτικο δηλαδή, που δίνει τον σκελετό στο κρασί και από την άλλη το αρωματικό Sauvignon Blanc, που προσφέρει έναν ανθικό και φυτικό χαρακτήρα
Παράγεται από το πάντρεµα της κοσμοπολίτικης και αρωματικής ποικιλίας Sauvignon Blanc και του δικού µας πληθωρικού Ασύρτικου.
Ο χυμός των σταφυλιών μετά από προζυμωτική εκχύλιση λίγων ωρών ζυμώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Το χρώμα του, απαλό πρασινοκίτρινο, µε έντονη διαύγεια.
Η μύτη του εντυπωσιάζει από τη δέσμη των αρωμάτων που αναδεικνύουν τον ποικιλιακό του χαρακτήρα.
Έντονα αρώματα τροπικών φρούτων, γκρέιπφρουτ, εναλλάσσονται µε νότες εσπεριδοειδών, λεμονιού σε ένα συνδυασμό που διεγείρει τις αισθήσεις µας. Η γεύση του είναι πλούσια, γεμάτη, αρμονική, µε εξαιρετική δομή, δροσιστική οξύτητα και μεγάλη αρωματική επίγευση.
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ : Κτήμα Βιβλία Χώρα
ΧΡΩΜΑ / ΤΥΠΟΣ ΟΙΝΟΥ : Λευκός / Ξηρός
ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ : Sauvignon Blanc 60 % - Ασύρτικου 40 %.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Παγγαίο
ΠΕΡΙΟΧΗ / ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ : Καβάλα
ΧΩΡΑ : ΕΛΛΑΔΑ
ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : 13,5 % Vol
ΦΙΑΛΗ : 750 ml
ΒΑΡΕΛΙ : Οχι.
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Ο χυμός των σταφυλιών μετά από προζυμωτική εκχύλιση λίγων ωρών ζυμώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Σερβίρεται στους 10οC και είναι προτιμότερο να καταναλωθεί σε 2 χρόνια.
Συνοδεύει ψάρια τηγανητά ή ψητά, ποικιλίες θαλασσινών, πράσινες σαλάτες με φρέσκα και ξερά φρούτα, ψητά λαχανικά και ποικιλίες λευκών τυριών.