Το «τσάι του βουνού» προέρχεται από το φυτό Sideritis spp ή αλλιώς σιδερίτης του Διοσκουρίδη, το οποίο λέγεται ότι πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη «σίδηρος» χάρη στην επουλωτική δράση του φυτού έναντι πληγών που προκαλούνταν από σιδερένια όπλα.
Το όνομά της, Origanum vulgare hirtum, αποδόθηκε από τους Διόσκουρους και αφορά την πραγματική ελληνική ρίγανη – την καλύτερη στον κόσμο. Η ελληνική ρίγανη είναι παγκοσμίως γνωστή ως GREEK OREGANO και φημισμένη για τις αξιοθαύμαστες ιδιότητές της ενώ φύεται μόνο στην Ελλάδα. Είναι πλούσια σε ανόργανα συστατικά, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, κάλιο, χαλκό, βόριο, μαγγάνιο και βιταμίνες C και Α.
Το μέλι παλιουριού έχει ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα, ήπια γεύση και είναι αρκετά αρωματικό. Είναι υψηλής θρεπτικής αξίας και ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινάς το πρωινό σου με ενέργεια.
Μέλι από μελίτωμα βελανιδιάς. Πολύ σκούρο κόκκινο, σχεδόν μαύρο, παχύρευστο, πολύ πλούσιο σε άρωμα και σε μεταλλικά στοιχεία, δεν είναι πολύ γλυκό στη γεύση και έχει έναν τόνο οξύτητας.