Συνδυάζοντας εξαιρετικά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Athenolia με λευκή τρούφα Tuber Magnatum Pico, αποδεικνύει τη θεωρία δημιουργίας ενός σπάνιο dressing ιδανικό για ζυμαρικά, σαλάτες και ψάρια.
Η ομάδα στο Eulogia of Sparta με ελιές Αθηνολίας βιολογικής καλλιέργειας που διαλέγονται με το χέρι από τους δικούς της ελαιώνες κοντά στην αρχαία Σπάρτη στη Λακωνία, Ελλάδα. Από αυτές τις ασυνήθιστες ελιές, παράγουν πολύ χαμηλής οξύτητας μονής περιεκτικότητας Ultra Premium Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (0,2 έως 0,4 % ελεύθερα λιπαρά οξέα).
Ο συνδυασμός λευκής τρούφας που προέρχεται από την Alba και τη Molise και το εξαιρετικό ελαιόλαδο από τη Μονεμβασιά συνέθεσαν το Ultra Premium Ελαιόλαδο με Λευκή Τρούφα.
Αλλά, ας μάθουμε περισσότερα για τις τρούφες. Οι τρούφες είναι ένα σχετικά σπάνιο είδος υπόγειου μανιταριού που αναπτύσσεται στις ρίζες ορισμένων δέντρων ή θάμνων. Η τρούφα ονομάζεται κυριολεκτικά «καρποφόρο γόνιμο σώμα» και προσκολλάται στο φυτό με μια σύσταση-δομή βλάστησης που ονομάζεται «μυκήλιο». Η υφή ωοτοκίας αυτών των μυκήτων τυλίγει τις λεπτές τρίχες των ριζών των φυτών και απορροφά κυρίως υδατάνθρακες, ενώ οι ρίζες των φυτών ωφελούν, αυξάνοντας έτσι την ικανότητά τους να απορροφούν από το έδαφος νερό, αζωτούχες ουσίες και άλλα στοιχεία όπως κάλιο, φωσφορικό, σίδηρο και ίχνη. στοιχεία. Επιπλέον, είναι μια καλή πηγή υψηλής πρωτεΐνης και υδατανθράκων. Τέλος, οι τρούφες είναι ιδανικές για άτομα που δεν μπορούν και δεν θέλουν να καταναλώνουν πολύ λίπος και το μεγαλύτερο όφελος για την υγεία της τρούφας είναι ότι δεν έχουν χοληστερόλη.
Αυτό συνδυάζεται με το Tuber Magnatum Pico, μια πολύτιμη λευκή τρούφα που βρίσκεται στη νότια Ευρώπη, την οποία εισάγουν από την Άλμπα της Ιταλίας. Το μείγμα ωριμάζει για περισσότερες από 30 ημέρες πριν από την εμφιάλωση, μεταμορφώνεται σε μια ιδιαίτερη λιχουδιά. Η τρούφα δίνει στο λάδι μια πολυτελή γεύση και ένα διακριτικό άρωμα. Η αμβροσία που προκύπτει είναι ιδανική για φινίρισμα ζυμαρικών, ριζότο, σπαραγγιών ή ψαριών. Ταιριάζει επίσης υπέροχα με τυρί γραβιέρα και μέλι.
ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Το ελαιόλαδο αποκτά μια πολυτελή γεύση, έντονη, με απαλές μακροχρόνιες, γήινες νότες τρούφας με αλάνθαστο άρωμα.