Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο «Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής» προέρχεται από ελαιόκαρπο της ποικιλίας «Στρογγυλολιά» (Γαλανή, Πρασινολιά). Επισημαίνεται ότι η οξύτητα του ελαιολάδου είναι ιδιαίτερα χαμηλή, έως 0.6, ενώ το χρώμα του είναι πράσινο με κίτρινες αποχρώσεις έως χρυσοκίτρινο, θολό αμέσως μετά την έκθλιψη, ενώ σταδιακά διαυγάζει πλήρως. Επιπλέον, προέρχεται από ελαιόκαρπο πρώιμης συγκομιδής με μήνα έναρξης τον Οκτώβριο, όταν το χρώμα του καρπού είναι πράσινο-ιώδες και η έκθλιψή του γίνεται εν ψυχρώ, όπου η θερμοκρασία μάλαξης δεν ξεπερνά τους 27 °C.