12μηνη παλαίωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια πρώτης τοποθέτησης.
12μηνη παλαίωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια πρώτης τοποθέτησης. Αρώματα βουτύρου, βανίλιας και καβουρδισμένων ξηρών καρπών, καθώς και αποξηραμένο βερίκοκο με νότες πορτοκαλιού αγκαλιάζουν
το απόσταγμα αυτό που εξελίσσεται στο ποτήρι καθώς «ξεκουράζεται», προσφέροντας τη θαλπωρή μιας μακράς επίγευσης.
Σερβίρεται ιδανικά στους 15°
Η τσικουδιά, ταπεινή από τα γεννοφάσκια της, φτιαχνόταν από τα υπολείμματα των σταφυλιών της Κρήτης, ποικιλίες πανάρχαιες. Ήταν γιατρικό, το καλωσόρισμα, έναρξη για να φας, έναρξη για να γιορτάσεις, έναρξη για να κουβεντιάσεις.
Ήταν σημάδι λήξης, μετά από την κούραση της ημέρας, μετά το φαγητό, μετά το γλέντι. Υπάρχει σε όλα τα Κρητικά σπίτια, ακόμα και σε εκείνα μακριά από την Κρήτη αλλά έχει μονάχα ένα ιδιότυπο κανόνα.
Δεν το πίνεις ποτέ χωρίς συντροφιά. Ποτέ μονάχος.
Το όνομα 35Ν
Είναι ο 35ος παράλληλος του πλανήτη μας. Σε ένα μικρό σημείο του, ένα πανάρχαιο νησί με ιστορία 5000 ετών όπου οι άνθρωποι του έπρατταν και ζούσαν πάντα με ψυχή. Αυτό το νησί είναι η Κρήτη. Το όνομα του ποτού, είναι Τσικουδιά.